Kategóriák
Számítógép

Miért lassú a számítógépem?

Sajnos előfordul,hogy meghibásodik a számítógépünk egyik napról a másikra. Nem feltétlen kell még vírusos weboldalakat sem meglátogatnunk. Ezért fontos a számítógép megfelelő karbantartása. Amikor még nincs nagy baj, akkor a megfelelő karbantartó programokkal  újszerű állapotba lehet varázsolni a számítógépünket. Viszont sokszor már mire észbe kapunk nagy a baj. Amikor már nehézkesen tölt be az operációs rendszer. Lefőzünk egy kávét mire betölt a számítógép. Furcsa kerregő hangok hallatszanak a gépházból. Ilyenkor már jobb ha szakértőre bízzuk a javítást.

Akik írják a kémprogramokat,és a vírusokat sokszor nagyon cseles módon közelítik meg az áldozatok számítógépét.

Jól gondoljuk meg,hogy honnan töltünk le tartalmat a számítógépünkre. Mindig megbízható forrást válasszunk!

Sokszor a legcselesebb amikor kifejezetten a számítógép karbantartásához szükséges programot ajánlanak természetesen ingyenesen letölthető verzióban. Letöltjük, és ki is írja a program, hogy mennyiféle hibát talált. A jobbik esetben még felajánlja,hogy vegyük meg a PRO fizetős verziót most akcióban csak 99 $. De sajnos gyakran előfordul,hogy többet árt a gépnek mint amit használ. Minden létező kémprogramot, különféle remek toolbarokat, és játékokat telepít fel a program ha nem vagyunk elég figyelmesek. Ezeket általában a programok telepítése és törlése menüpontban ki tudjuk bogarászni ha szerencsénk van. Előfordulhat az is amikor kifejezetten a böngészőbe épül be, és bombáz minket remek felugró ablakokkal. Ez roppant zavaró tud lenni böngészés közben. Ilyenkor már általában 90%-ba kémprogram fertőzést kapott a gépünk.

Minél tovább gyűjtögetjük ezeket a szuper kis programokat annál nagyobb károsodás történhet a computerünkben. Jobbik eset amikor csak a szoftverekbe épül be. Előfordulhat,hogy a számítógép alkatrészei is sérülést szenvednek egy hosszú ideje elhúzódó fertőzés miatt. A trójai vírus áll az élen a hardveres támadásokban. Sokszor a merevlemez szektorait is megtámadja. Volt már példa hosszan elhúzódó támadás esetén alaplap cserére is.

Ezért azt javasoljuk ha bármilyen furcsa jelenséget észlel számítógépével kapcsolatban,minél előbb keressen fel szakembert. A hibát minél előbb orvosolnunk kell. Így megelőzhetjük a fontos adatok elvesztését,és a költségekből is jócskán lefaraghatunk.

Ha tetszett ez a cikk, kérlek oszd meg másokkal is!

Ha tetszett ez a cikk, kérlek oszd meg másokkal is!

Vélemény, hozzászólás?